Heeft u een mooie oude stoel in de woonkamer staan, of wellicht op zolder, maar wordt deze niet meer gebruikt omdat hij versleten is? Dan is dit geen reden om de stoel weg te doen, want dat is zonde. De stoel opnieuw bekleden is een betere optie, en dat kunnen wij bij Westenberg meubelstoffeerderij voor u realiseren.

Wij zijn actief in heel Nederland en bieden u de optie aan de stoel gratis bij u op te halen en na het restaureren weer bij u terug te brengen. Daarnaast is het zo dat u bij ons terecht kunt voor veel verschillende soorten stoelen. U kunt hem klassiek of modern laten stofferen net als de originele bekleding, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen voor een andere stof te gaan. Wij beschikken over voldoende keuze uit stof en leer, dus de kans is groot dat er altijd wel een geschikte stof en kleur voor u tussen zit.

Stoel stofferen

Heeft u een stoffen stoel, dan kan deze vaak gewoon opnieuw bekleed worden. Het maakt hierbij overigens vaak niet uit of het gaat om een oude, antieke stoel of een moderne variant. Bij ons worden de stoelen op zo’n manier opnieuw gestoffeerd, dat u het verschil niet eens zou zien.

Wilt u uw antieke stoel volledig laten restaureren, dan is dat bij ons geen enkel probleem. Wij beschikken over jute singels, springveren en paardenhaar en crin voor de vulling. Het klassiek stofferen vergt veel tijd, en ervaringen, en er zijn dan ook maar weinig stoffeerders die dit echt goed beheersen. De oude stof moet eerst van de stoel worden verwijderd, om vervolgens te kijken of de onderstoffering nog helemaal goed is. Ook wordt er gekeken of de verbindingen van de romp nog allemaal in orde zijn. mocht blijken dat de stoel in een dermate slechte staat is, dan zal de kale romp volledig worden gestoffeerd op de traditionele manier. Uiteraard gebeurt dit allemaal met de oorspronkelijke materialen.

Leren stoel opnieuw bekleden

Ook een leren stoel opnieuw bekleden is bij Westenberg geen enkel probleem. Wij beschikken allemaal over jarenlange ervaring als het gaat om het opnieuw stofferen van verschillende designklassiekers. Denkt u hierbij aan een stoel van Artifort of De Sede. Maar ook leren stoelen van een ander merk kan bij ons volledig gerestaureerd worden.

Belangrijk voor ons is het, dat wij de stoel bekleden met leer zoals de ontwerper en fabrikant het bedacht hebben. We werken met dezelfde stoffen en leder als dat de leveranciers doen, waardoor het mogelijk is de stoelen zo origineel mogelijk te stofferen. Dit kunnen wij echter alleen doen als wij op de hoogte blijven van de verschillende nieuwe ontwikkelingen in het vak. Wij gebruiken dan ook altijd vernieuwende materialen en technieken om zo te zorgen voor een perfect resultaat als het gaat om de stoel bekleden.

De verzorging van uw gerestaureerde stoel

Een stoel bekleden doet u niet zomaar, u wilt de stoel uiteraard na restauratie gaan gebruiken. Echter dient u de stoel dan ook op de juiste manier te verzorgen en onderhouden, want dit vergroot de levensduur.

Heeft u een vlek op de stoel, dan is het belangrijk dat deze niet te intensief wordt. Stof en vlekken dienen regelmatig verwijderd te worden. Op deze manier kan de vlek niet in de stoel trekken en verlengt u de levensduur. U doet er dan ook goed aan de stoel minstens één keer in de week te stofzuigen, en hierbij ook zeker de kieren mee te nemen. Daarnaast kunt u de stoel eenvoudig met een vochtige doek afnemen.

U kunt beter geen chemische schoonmaakmiddelen gebruiken. Wanneer het een stoffen stoel betreft kan de stof beschadigen maar ook kunnen de kleuren doffer worden. Bij een lederen stoel kan de stoel beschadigen waardoor u scheuren in de stoffering krijgt. Daarom raden wij altijd aan enkel schoon te maken met een vochtige doek. Ook is het uiteraard belangrijk dat een eventuele vlek direct of in ieder geval zo snel mogelijk verwijderd wordt, zodat deze niet in de stof kan trekken.

Stoel opnieuw bekleden kosten

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat u graag wilt weten wat de kosten zijn voor het bekleden van uw stoel. Echter kunnen wij u daar geen duidelijk antwoord op geven. Dit hangt van bepaalde factoren af, en is zodoende verschillend per product.

Zo hangt het er vanaf of de romp van de stoel opnieuw bekleed moet worden, of de verbindingslijnen nog intact zijn en in hoeverre de stoel versleten is. Daarnaast vergt een klassieke stoel meer tijd en aandacht dan een moderne variant. Zeker omdat wij alles zo origineel mogelijk houden kost het bekleden erg veel tijd. Ook is het uiteraard zo dat, wanneer u een designerstoel heeft en deze graag in de originele stoel wilt laten bekleden, de stof of leer hiervoor duurder is dan andere stoffering. In de offerte kunt u hier alles over lezen en mocht u daarna nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Stoel bekleden offerte

Wanneer u interesse heeft in het opnieuw laten bekleden van uw stoel, dan kunt u bij ons een gratis offerte opvragen. Daarnaast kunnen wij de betreffende stoel gratis bij u op komen halen, maar we brengen hem na de restauratie ook weer gratis bij u terug. Hierbij rekenen we bovendien geen voorrijkosten. En gaat het om een stoel die u dagelijks gebruikt? Dan kunt u ook een leenstoel van ons krijgen. Zo hoeft u niet op de grond te zitten, of op een harde stoel waar u rugpijn van krijgt.

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Dit kan telefonisch of per e-mail. Daarnaast zijn wij ook op social media te vinden. U kunt ons hier volgen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, maar u kunt uiteraard ook via de socials contact met ons opnemen.