Heeft u een geweldig lekkere bank, maar is de bekleding echt wel aan vernieuwing toe? Dan kunt u ervoor kiezen de bank opnieuw te laten stofferen. Wij van Westenberg meubelstoffeerderij kunnen dit eenvoudig voor u doen. Wij beschikken alleen over jarenlange ervaring en hebben alles in huis om uw bank er weer als nieuw uit te laten zien. En het maakt hierbij niet uit of het gaat om een klassieke bank of een designmeubel.

Zelf bank bekleden

U kunt er uiteraard voor kiezen zelf uw bank opnieuw te bekleden, maar dit is erg arbeidsintensief en vergt veel geduld en kennis. Gaat het om een vrij simpele bank, dan is dit het proberen nog waard, maar vaak is het verstandiger dit door een ervaren persoon te laten doen.

Wilt u toch zelf aan de slag gaan, dan is het belangrijk dat u met een aantal punten rekening houdt. Zo is het zeker aan te raden regelmatig foto’s te maken van elke handeling die u verricht. Zeker wanneer u nog niet eerder een bank heeft gestoffeerd is de kans groot dat u vergeet hoe alles weer in elkaar gezet moet worden. Door van alles foto’s te maken kunt u het eenvoudig terugzien.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u de oude stoffering gebruikt als mal voor de nieuwe stof. Zorg er dus voor dat u de oude stof er voorzichtig afhaalt, zodat de vorm en afmetingen duidelijk zijn en u deze over kunt nemen. Ook het gebruik van merktekens is zeker aan te raden, om te voorkomen dat het stikwerk scheef gaat lopen.

Nieuwe vulling en stof

Is de binnenvulling nog goed en wilt u deze opnieuw gebruiken, dan is het belangrijk dat u hier een nieuwe afdeklaag overheen lijmt. Ook wordt aangeraden altijd dacron te gebruiken zodat de stof niet snel zal slijten. Wanneer dit niet mogelijk is kunt u ook stofferkatoen of tricot gebruiken.

Voor het opzetten van de nieuwe stof is het belangrijk dat de spanning van de stof overal gelijk is. Trek niet aan de stof, maar span het aan met de vlakke hand en niet het vervolgens vast. Daarna dient u goed naar de schering en inslagdraden te kijken om ervoor te zorgen dat de stof recht gestoffeerd wordt.

Een klassieke bank bekleden

Heeft u een mooie klassieke bank en durft u het niet aan deze zelf te bekleden, dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u doen. Een bank bekleden stof is, zeker bij een antieke bank, erg arbeidsintensief. Dit komt omdat de oude stoffering er eerst afgehaald moet worden, en vervolgens moet er gekeken worden naar de onderstoffering. Ook bekijken wij of de verbindingen aan de romp nog allemaal vastzitten.

Blijkt dat de bank in slechte staat is, dan zal eerst de kale romp opnieuw worden gestoffeerd op de traditionele manier. Wij gebruiken voor klassieke meubels altijd de oorspronkelijke materialen. Denkt u hierbij aan het gebruik van jute singels, springveren en crin of paardenhaar als vulmiddel.

Bank opnieuw bekleden leer

Wilt u uw Leolux bank opnieuw bekleden of een Montel bank opnieuw bekleden, dan doet u er verstandig aan dit niet zelf te doen. Westenberg meubelstoffeerderij heeft veel ervaring als het gaat om het herstofferen van designklassiekers zoals Leolux en Montel.

Bij ons kunt u er vanuit gaan dat wij uw bank bekleden op de manier zoals de ontwerper en de fabrikant het bedoeld hebben. Dit kunnen wij realiseren doordat wij met dezelfde stoffen en leder leveranciers werken als de betreffende merken zelf.

Uiteraard is het wel ontzettend belangrijk dat wij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in dit vak, en dat we niet stil blijven staan. wij werken dan ook altijd met vernieuwende materialen en technieken om zo te zorgen voor een optimaal resultaat. Wilt u uw bankstel voorzien van andere bekleding dan is dat ook mogelijk, wij beschikken namelijk over een grote collectie stoffen van verschillende ontwerpers.

Bank laten bekleden kosten

Wanneer uw bank opnieuw bekleed dient te worden wilt u natuurlijk wel weten hoeveel u dit gaat kosten. Echter kunnen wij u niet vertellen hoeveel u dit gaat kosten. Dit komt omdat het herstofferen van verschillende factoren afhangt. Bij een klassieke bank is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of de romp nog in orde is, en bij een designbank is het goed om te weten om welk merk het gaat.

U kunt bij ons altijd een gratis offerte opvragen, zodat u al wat meer inzicht krijgt in de mogelijke kosten. Wij kunnen dit uiteraard ook met u bespreken zodat alles direct duidelijk voor u is.

Verzorging van uw bank

Nadat uw bank opnieuw gestoffeerd is en er weer als nieuw uitziet, is het belangrijk dat u dit zo lang mogelijk zo houdt. Een regelmatig onderhoud aan uw bank is noodzakelijk voor de levensduur. Dit doet u het beste door minimaal eens in de week de bank te stofzuigen, ook in alle naden en kieren.

Daarnaast is het aan te raden de bank regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Zit er een vlek op de bank? Dan doet u er goed aan deze direct te verwijderen, want zo voorkomt u dat de vlek in de stof gaat trekken. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen op de bank, want dit zal de bank niet ten goede komen. De stof kan hier erg dun van worden waardoor het gaat slijten, maar ook het leer kan vervagen en zelfs barsten krijgen. Dit wilt u natuurlijk niet bij uw bank, en dus is het verstandig enkel met water de bank schoon te maken.

Contact met ons opnemen

Een gratis offerte aanvragen kunt u eenvoudig doen via het contactformulier op onze website. Daarnaast kunt u ook contact met ons opnemen via het aanwezige 06-nummer of via ons e-mailadres. Niet alleen voor het aanvragen van een offerte, maar ook wanneer u nog vragen heeft of als er dingen onduidelijk voor u zijn.