Naast dat u bij Westenberg Meubelstoffeerderij terecht kunt voor het opnieuw stofferen van uw meubels in een klassieke of moderne stijl, kunt u bij ons ook terecht voor het opnieuw stofferen van caravankussens. Heeft u een mooie caravan op camper aangeschaft, maar is het al een oudje? Dan zijn de kussens dit vaak ook.

Het aanschaffen van nieuwe kussens is vaak lastig, omdat deze kussens op maat gemaakt worden. Is het al een oudere caravan, dan kan het zijn dat er kussens online te vinden zijn. Echter zijn ook deze kussens al oud, en zouden ook deze vervangen moeten worden. Een betere optie zou dus zijn om volledig nieuwe kussens te laten maken, en daar kunnen wij van Westenberg Meubelstoffeerderij u zeker bij helpen.

Het vernieuwen van de kussens

Bij het vernieuwen van de kussens wordt de stof eerst losgehaald van de kussens. Vervolgens wordt de vulling bekeken en zo nodig vernieuwd. Dit gebeurd allemaal met zoveel mogelijk originele onderdelen, tenzij u graag een andere vulling wenst. Dit is heel precies werk, want de afmetingen moeten hetzelfde blijven. Is dit niet het geval, dan kunt u de kussens niet meer in de caravan plaatsen, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Voor de stof heeft u een ruime keuze uit verschillende merken, stoffen, kleuren en prints. Wilt u de kussens graag in de originele stijl behouden, of kiest u liever voor een modernere print? Het is bij ons allemaal mogelijk. Wij werken samen met verschillende fabrikanten en ontwerpers, en dus is de kans groot dat er een stof bij zit die u aanspreekt.

Het onderhouden van de kussens

Net als bij andere stoffen meubels, is het bij caravankussens ook belangrijk dat deze goed onderhouden worden. u maakt hier waarschijnlijk niet het hele jaar door dagelijks gebruik van, waardoor het misschien nog wel belangrijker is deze goed te onderhouden. Zorg ervoor dat al het vuil verwijderd wordt in, rondom en onder de stof. Doet u dit niet, dan zullen de kussens eerder slijten. Daarnaast is de kans op ongedierte groter, zeker wanneer u met de caravan in een bosrijk gebied staat.

U doet er goed aan de kussens wekelijks met de stofzuiger stof- en vuilvrij te maken, en ze daarnaast regelmatig op te schudden. Vlekken op de kussens kunnen het beste direct verwijderd worden, zo voorkomt u dat de vlek te diep in de stof trekt. Gaat u voor het eerst na een lange periode weer reizen met de caravan? Dan is het bovendien aan te raden de hoezen schoon te maken. Kunnen deze losgehaald worden, dan kan dit gewoon in de wasmachine. Is dit niet mogelijk, dan kunt u ze ook afnemen met water en schoonmaakmiddel dat hiervoor geschikt is.