Heeft u een eigen boot, of bent u van plan er één tweedehands aan te schaffen? Bij tweedehands modellen kan het goed zijn dat de bootkussens aan vervanging toe zijn. omdat de kussens al enige jaren oud zijn, of omdat ze veel gebruikt zijn. zeker wanneer het kussens zijn op een bank die ook als slaapbank kan worden gebruikt, zullen de kussens eerder slijten. Bovendien zit er dan vaak ook viezigheid in de kussens van de vorige eigenaren.

Bij Meubelstoffeerderij Westenberg kunt u terecht voor het vernieuwen van uw bootkussens. Dit kunnen wij doen door ze opnieuw te stofferen. Blijkt echter dat de vulling ook aan vervanging toe is, dan kunnen wij dit ook voor u regelen.

Bootkussens opnieuw stofferen

Heeft u kussens uit uw boot die opnieuw gestoffeerd moeten worden, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze aan verschillende stoffen. Denkt u hierbij aan de kleur en de stof, maar ook een print of bepaald merk is mogelijk.

Daarnaast kunnen wij ook de vullingen van de kussens vernieuwen indien dit nodig is. hierbij zullen wij zoveel mogelijk gebruik maken van de originele materialen, tenzij u anders wenst. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de afmetingen, want het is wel de bedoeling dat de kussens naderhand nog in de boot passen.

De bootkussens onderhouden

Alle stoffen meubels hebben regelmatig onderhoud nodig, en dat is bij bootkussens niet anders. Zeker wanneer u de boot niet frequent gebruikt is het aan te raden de kussens goed te onderhouden, om zo de levensduur te verlengen. Worden de kussens daarnaast ook gebruikt om op te slapen? Zorgt u er dan voor dat u hier altijd een hoes of andere beschermende laag overheen legt.

Het schoonmaken van de kussens kunt u in eerste instantie het beste doen met de stofzuiger. Zorg dat alle stof en vuil in de kieren, op en onder de stof verwijderd wordt. Zitten er vlekken in de stof, dan kunt u dit het beste met warm water en een geschikt schoonmaakmiddel verwijderen.

Gaat u voor het eerst sinds lange tijd weer gebruikmaken van de boot, dan is het aan te raden de kussenhoezen te wassen. Wanneer de hoezen te verwijderen zijn kunnen deze gewoon in de wasmachine. Is dit niet mogelijk, dan kunt u ze het beste afnemen met warm water en een schoonmaakmiddel dat hier geschikt voor is.